8 Mart 2012 Perşembe

Islak Kek

Uzun bi aradan sonra klasik bir tarifle geldim :) Benim çok sevdiğim ,çogu insanında begendiğine emin olduğum bir lezzet, ıslak kek, browni,ağlayan kek..ve daha bir sürü farklı isim ama aynı sonuç :)
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
Bu klasik kek malzemeleriyle şahane bir kek yapıp fırına attım. Daha önce kek karışımına un katmadan önce bir bardak kadarını ayırarak yapılan ıslak kek tariflerinide denedim ama benim en çok hoşuma giden tarifi size anlatmak istedim :) ayrı bir kapta 1.5 bardak süte, 1 kaşık un, 1 kaşık kakao ve 40 gr bitter çikolatayı parçalayıp ocakta karıştırarak hafif kıvamlı bir karışım elde ettim . Yaklaşık 35 dakika 170 derece fırında pişirdiğim keki fırından çıkarır çıkarmaz dilimledim ve ocakta yaptığım  normal kıvamdan cıvık muhallebiyi kekin üstüne döktüm . Bir süre soğumasını bekledikten sonra üstlerini hindistan cevizi ve dilimlenmiş fındık ile süslediğim ıslak kekimi servis yaptım... Afiyetolsunnn...

2 yorum:

  1. Sevgili Pastacım/Mühendisim ya da Mühendis/Pastacım,

    Tam da bugün gecikmiş kadınlar günü kutlaması için akşama çaya almak istediğim ÜNLÜ bir aileye ne hazırlasam diye düşünürken sitenizdeki kıymalı börek (benimki mayasız olacak ) ve ıslak kek tarifleriniz ile karşılaştım. Ama anladım ki dünkü 8 mart kutlamalarının artık sizinle gelenekselleşecek olan ıslak kek (kadınlar bugünlerde eğitim vb nedenlerle çok üzgünler ya içlerine ağladıklakları için ıslanmış bizim bu kekimiz) çok taze yenmiş bir pasta ve bir gün sonra tekrar etmesi sanırım misafirlerimizde PİŞTİ etkisi yaratacaktır. Belki tremüsü yapabilirim ama bir de pasta uzmanı olarak acaba hangi tatlıyı yapsam diye girdiğim bu çıkmazda en kısa sürede önerinizi beklemekteyim.

    not. bu arada sitenizden resminizi kaldırdığınız için hem memnun oldum hem de üzüldüm.. sevindim çünkü güzellğinizin yanlış bilgisaylarda ellerdeki telefonlarda harcanması hoş olmuyordu.. üzüldüm sizi tekrar görmek isterim lütfen bugün akşam için uygunsanız randevu verebilir misiniz?
    sevgilerimle
    figen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)Öncelikle bu nazik davetiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizin seçimlerinizin gayet iyi olcağına emin olduğumdan pasta konusunda öneri yapmıyorum :)Bizde sizi görmek isteriz tabi ki fakat bu konuyu iletişim departmanı sorumlumuz Sercan Hanım'la görüşürseniz daha iyi olur...

      Sil