28 Şubat 2012 Salı

Milföy Pasta

   Eviniz de  milföy hamurunuz varsa 15 dk içinde bir pastanızda olabilir :) Çünkü bu pasta için yapılacak tek şey güzel bir puding . Yaklaşık 3 su bardağı süt , 4 yemek kaşığı şeker , 4 yemek kaşığı unu  ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın, kaynamaya başladığında ocaktan alın. 1 paket vanilya,1 paket toz krem şanti ve 1 tatlı kaşığı kadar margarin ekleyerek mikserle 5-6 dakika kadar çırpın. Ve pudinginizi soğumaya bırakın . Kaç adet milföy kullanacağınızı pastanızı yapmayı planladığınız borcamın ölçülerine göre belirleyebilirsiniz. Pastamızın alt kısmında ve üst kısmında milföy var ben kare borcam kullandım ve tabanını dikdörtgen şeklindeki 2 adet milföyle kapatabilceğini düşünerek tabanı için 2 , üstü için 2 adet dikdörtgen milföy kullandım . Hamurlarımızı oda sıcaklığına gelditen sonra merdane yardımıyla biraz inceltip genişetiyoruz bu çok fazla inceltmemek önemli çünkü eğer hamurlarımız çok ince olursa fırında çok kuruyacaktır. Eninden ve boyundan 5 cm kadar büyütebilcek ölçüde açtığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine koyun üstlerine çatal ya da bıçak yardımıyla delikler açın ki milföylerimiz çok kabarmasın :) Bu şekilde hazırladığınız hamurları fırında 15 dk kadar kurutun fırından çıkardıktan sonra borcamın alt kısmına hamurlarıın bir kısmını yerleştirin araya pudingi dökün diğer hamurlarıda üstüne yerleştirin ,soğuyana kadar dolapta bekletin ve işte pastanız hazır :) Tabi servis yaparken  üstünü pudra şekeriyle süslemeyi unutmayın ... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder