12 Ağustos 2012 Pazar

Mohn Kuchen :)


Mohn Kuchen'de nesi dediğinizi duyar gibiyim :) Mohn kuchen ablamın çok sevdiği bir arkadaşında tattığı ve çok begenerek tarifini bana getirdiği, alman usulu bir haşhaşlı pasta !

Ölçülerin 'gram' olarak belirlendiği tarifi kendime göre 'kaşık,bardak' ölçülerine çevirdiğimi itiraf ederek bu pastamsı tartımsı tarifi anlatmaya başlıyorum:)Bu pasta üç bölümden oluşuyor.Taban kısmında mayalı bir hamur,orta kısmında haşhaşlı muhallebi tarzında ama tam muhallebi olmayan bir karışım,üst kısmında ise tamamen görünümü güzelleştirmek amacıyla hazırlanan bir karışım mevcut.İlk olarak mayalı hamurdan başlayalım...

yarım bardak süt
2 yemek kaşığı kadar margarin
2 yemek kaşığı şeker 
1 tutam tuz
1 paket kuru maya
1 yumurta
Aldığı kadar un

Bu malzemelerle bir hamur yapıp mayalanması için bir süre beklemeye alıyoruz.Bu hamurun tamamını kullanmayacağız, pastayı yapmak istediğiniz tepsinin tabanını yaklaşık1 cm yüksekliğinde kaplayacak kadar hamur işimizi görecek.Kalan hamur n'olcak diyecekseniz , dolapta başka tarifleri bekleyebilir bir hamur olduğu için telaşa gerek yok :)Daha sonra orta katman için bir tencerede 3 su bardağı süt ile 2 yemek kaşığı margarini kaynatın. ocağı kapattıktan sonra 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik, 1 su bardağı haşhaş, yarım avuç kadar kuru üzüm ekleyip karıştırın ve irmiklerin şişmesi ve karışımın soğuması için 10 dk kadar bekleyin. Ilıdıktan sonra 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, yarım çay kaşığı tarçın ekleyip iyice karıştırın. Şİmdi ilk olarak bir kelepçeli tepsiye yapmanızı tavsiye ederek bu katları birleştirme aşamasına geçiyorum :)
Mayalı hamurla tepsinin tabanını 1 cm kalınlığında kaplayın,hazırladığımız haşhaşlı karışımı bu hamur tabanın üzerine dökün, sol tarafta fotograflarla örneklendirmek istedim çünkü en üst katmanı yaparken bunlara ihtiyacınız olabilir :)
İki katmanı hazır olan pastamızı bir kenara alıyoruz ve ayrı bir kabın içine 1 su bardağı un,1 su bardağı şeker  ve 1 paket vanilyayı oda sıcaklığında yumuşattığınız yarım paket margarinle bir çatal ve bıçak yardımıyla kum gibi pütürlü bir karışım haline getiriyoruz.Bu karışımı kelepçede bizi bekleyen pastamızın üstüne serpiyoruz. Bu aşamada çok dikkat etmeniz gereken bir şey var , haşhaşlı karışım sulu olduğu için üsttüne serptiğiniz un şeker kısmına dokuna elle yada kaşıkla yayma şansınız yok dokunduğunuz an haşhaşlara gömülür bu nedenle hiç dokunmadan sadece serpip tüm pastanın üstünü bu karışımla kapatmaya çalışın ve nihayet pastamız fırınlanmaya hazır :) 180 derecede 45-50 dk fırınladığınız pastayı soğutmadan kelepçeden çıkarmamanızı tavsiye ederim. Son derece değişik görüntüsü ve lezzetiyle çok ilgi göreceğine emin olduğum bu pasta için ablama ve arkadaşı Yasmin'e teşekkür ederim :) Afiyetolsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder