20 Kasım 2012 Salı

Sandal Sefası

Şahane bir anne yemeği daha... Karnıyarık tarifinin patatesle uygulanmış hali :) Orta boy patatesleri güzelce soyduktan sonra ikiye bölüp ortalarını biraz oyuyoruz. Kızgın yağa atıyoruz ve biraz kızartıyoruz ve bir borcama sıralıyoruz.Diğer bir tarafta yalnızca soğan,sarımsak ve maydonoz ile kıyma kavuruyoruz yani domates,biber vb. malzemelerle kıymayı amacından uzaklaştırmıyoruz :) Baharatlardan karabiber ve pulbiber kullanıyoruz özellikle belirtmek isterim ki kıymamıza domates salçasının yanı sıra biber salçasıda eklemelisiniz, bir kaşık biber salçasının lezzeti nasıl mükemmelleştirdiğini tadınca anlayacak ve bana hak verecekseniz :) Daha sonra hazırladığımız kıymadan patateslerimizin ortalarına bir miktar koyuyoruz üstlerini bir dilim domates ve biberle süslüyoruz daha sonra borcamın tabanını ıslatacak kadar salçalı su hazırlıyoruz ve  kenardan borcama döküyoruz üzerini folyoyla kapattığımız yemeğimizi 200 derece fırına veriyoruz  yaklaşık 20 dk sonra enfes bir  akşam yemeğine hazır oluyoruuuz :)

2 yorum:

  1. Ben Hülya . Nefis bir görsel şölen daha.Ellerine sağlık canım.Kimin torunu? Kimin kızı?

    YanıtlaSil
  2. Hülya ablacığım çok teşekkür ederimmm :)

    YanıtlaSil