26 Kasım 2012 Pazartesi

Samsa Tatlısı

Kısa ve öz bir şerbetli tatlı :) Yanlızca 3 adet milföy hamuru,1 su bardağı şeker,1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz, 1 yumurta ile ortaya çıkan 5 dakikalık bir tarif. ^adet dikdörtgen şeklinde milföy yaprağını uzun kenarları 1 cm kadar üst üste gelecek şekilde yanyana yerleştirip dikdörtgen şeklinde un yardımıyla açın ve ince bir hamur elde edin. Yumurtanın beyazını fındık ve toz şekerle karıştırın bu karışını dikdörtgenin uzun kenarına yayın sonra rulo yapın ve 2 parmak uzunluğunda verev dilimler kesin.Üstlerine yumurtanın sarısını sürün, tepsiye dizin ve 180 derece fırında üstleri kızaran kadar pişrin. Çıktıktan sonra 1.5 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı su ile şerbet kaynatın ve tatlılar ılıkken herbirinin üstüne kaşıkla dökün. Soğuduktan sonra da afiyetle tüketinnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder