29 Ağustos 2012 Çarşamba

Karamel Soslu Cheesecake

Karamel aşığı bir anne ve ablanın olduğu bir evde ben nasıl karamel yapamam diye düşünürken sanırım başarılı bir çalışma çıkardım ortaya :)Ramazan ayı boyunda tüm gün bıkmadan kanal kanal gezip takip ettiğim yemek programlarından karışım yaparak bir karamel tarifi çıkardım. Cheesecake daha önceden de birçok kez yaptığım bir pasta fakat limonlu, çikolatalı,çilekli versiyonlarını denerken sürekli aklımda bir karamelli cheesecake yapmak vardı, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim beklediğime ve araştırdığıma değdi :) 
Karamel için malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
1/2 kutu krema 
1 su bardağından az eksik su 
2-3 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
ilk olarak teflon bir tencereye şekeri ve 3 damla limon suyunu koyup ocağı açıyoruz.Şeker tamamen eridiğinde ( bir anda yanar , çok dikkatle başından ayrılmadan karıştırmanızı tavsiye ederim) suyu ekliyoruz daha sonra 2-3 dk daha karıştırıp kaynattıktan sonra yarım kutu kremayı karıştırıyoruz. Bir çırpma teliyle kremayı yedirirken ocağı kısık ateşte tutmanızı tavsiye ederim. Daha sonra yarım bardak kadar suda nişastayı açıyoruz ve krema şeker karışımımıza katarak kıvam elde ediyoruz .Ocağı kapattıktan sonra biraz ılımasını bekleyip bu karameli ister benim gibi cheesecake üzerine sos olarak,ister normal keklerinizle ister sufleyle her türlü tarifte değerlendirebilirsiniz. Afiyetolsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder