26 Mart 2012 Pazartesi

Çatlak Pasta


Yeni tarifimle yine burdayım :) Çatlak pasta hem değişik hemde çok lezzetli bir pasta özellikle benim gibi karemel sevenlerdenseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :) Bu pastayı yapmak için malzemeler :
Karamel:
- 1 su bardağı toz şeker
Muhallebi:
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- yarım su bardağı un
- vanilya
- kabartma tızu

Kek:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 bardak un
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Öncelikle karemel yaparak başlayabiliriz . Küçük bir tencerede şekeri karıştıra karıştıra eritin.Daha önce karamel yapmayanlar için belirmeden gecemicem , şekerin karamel kıvamına gelmesi yanması arasında saniyeler var yani karamel rengini hepimiz biliriz değilmi? o renge geldiği an ocağı kapatmanızı tavsiye ederim yoksa şekeriniz yanıcaktır:) yaptığımız karameli pastayı yapmak istediğimiz borcam yada kelepçeli fırın tepsisinin tabanına yayıyoruz ve bir kenara bırakıyoruz. İkinci aşama muhallebi yapımı , muhallebi malzemelerinin tümünü ocakta kıvama gelinceye kadar karıştırıp daha sonra ocaktan alıyoruz ve içine 1 tatlı kaşığı kadar margarin ekleyip mikserliyoruz . Tabanına karamel yaydığımız borcama bu muhallebiyide yayıyoruz yani karamelin üstüne muhallebi yaydı iki katımız hazır :) Üçüncü ve son aşama kek..Öncelikle şeker ve yumurtaları  daha sonra tüm malzemeyi karıştırarark kek karışımı elde ediyoruz bu karışımıda karamel + muhallebi döktüğümüz borcama üçüncü bir kat olarak döküyoruz. Ve artık fırınlama vakti :) Borcamımızı fırına koyarken yapmamız gerekn bir şey var ! büyük bir fırın tepsisine bi miktar su koyup borcamı üstüne koyuyoruz yani bi çeşit bbenmari usulu sistemi hazırlıyoruz .Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp 40 dakika kadar pişmesini bekliyoruz . Fırından çıkardığımız pastayı 1 gün dolapta beklettikten sonra ters çevirip servis yapıyoruz .Ters cevirirken karamel yapıştıysa eğer biraz ocakta borcamın altını ısıtırsanız daha kolay dönecektir. Ve pastanızı ters çevirdiğinizde yeteri kadar çatlamadığını düşünürseniz bıçak ucuyla pastanıza yardım edebilirsiniz ;) Afiyetolsunnnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder