4 Aralık 2011 Pazar

ÇİKOLATALI SUFLE

  Ablamın bitmek bilmeyen sufle krizleri sonucunda ortaya çıkan nefis bir tat... Hatta o krizler o kadar kuvvetli ki kendisini mutfakta gördüğümüz yegane anları yaşattı bize :)
   Sizde sufle yapmak istiyorsanız öncelikle sufle kaplarınızı margarinle yağlayıp içlerine toz şeker serpin ve bir kenarda bekletin. Daha sonra  bir kutu kremayı küçük bir tencereye boşaltıp içine 80 gr lık bitter çikolata tabletini parçalayarak ekleyin , çikolatanın tamamen erimesini sağlayın ve ocaktan alın. Ayrı bir kapta 3 yumurta sarısını 1 bardak toz şekerle çırpın içnie 1 paket vanilya ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip 2-3 dk karıştırın. Sarılarını kullandığınız yumurtaların aklarını bir kapta mikserle çırparak kar haline getirin.En son olarak yapmanız gereken bu üç karışımı birbirine ekleyerek sönmesine müsade etmeyecek kadar kısa bir sürede tahta kaşıkla karıştırıp başlangıçta hazırladığınız kapların 2/3 ünü geçmeyecek şekilde dökmek. 15 dk ,180 derece fırına yerleştirin . Çıkardıktan sonra isteğe göre üstlerine pudra şekeri serperek yanına meyve ile servis yapabilirsiniz . Afiyetolsunnnn...

2 yorum:

  1. sevgili Buse hanım...aynı tarif ettiğiniz gibi yaptım....muhteşem oldu.....tarifleriniz gerçekten çok güzel......siz bu tarifleri nereden buluyorsunuz allahaşkına??????

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim :) Afiyetolsun...

    YanıtlaSil