Şerbetli tatlı sevenler için alternatif bir tarif...'Brunette' şerbetli fakat resimden de anlaşılacağı üzre şerbetini son damlasına kadar çeken son derece lezzetli bir tatlı ...
- 2 yumurta
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 bardak fındıklı un
- Aldığı kadar normal un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 bardak kıyılmıs fındık
- 3.5 bardak su
- 2 bardak şeker
- Yarım bardak pekmez
Tatlımın hamurunu tüm malzemelerini kulak memesinden biraz daha cıvık yani ele yapışan bir hamur kıvamında yoğuruyorum . Margarin tamamen eriyinceye kadar yoğurmakta fayda var hamurunuzda hiç beyaz tane kalmamalı :) hazırladığım hamuru dikdörtgen şeklindeki borcama yayıp 180 derecedeki fırında 30 dk süreyle pişirdim. Resimdekinin aksine bemmbeyaz bir tatlı fırından çıktığında sakın bi yanlışlık yaptığınız hissine kağılmayın :) Çünkü tatlıma adını veren Brunette durumunu tek sorumlusu şerbetteki pekmez :) fırından çıkardığım sıcak tatlıya ılık şerbeti dökünce tatlının harika bir renk aldı :)
Dilimlerin üzerine fındık serperek servis yaptığım tatlı ailem tarafında çok begenildi denemenizi tavsiye ederim . Kolaygelsin ve afiyetolsunnn :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder