5 Eylül 2013 Perşembe

Kremali Revani

Serbetli tatlinin arasinda serin bir limonlu krema sicak yaz gunleri icin mantikli bi fikir gubi geldi bana, denemeye deger buldum ve sonuctanda gayet memnunum:) Denemenizi gonul rahatligiyla tavsiye edebilecegim bu tatlinin hamuru icin;
3 yumurta
1 subardagi toz seker
5 yemek kasigi un
3 yemek kasigi irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bu malzemeleri cirptiktan sonra yuvarlak bir borcamin tabanina yagli kagit serip karisimi döküyoruz ve 180 derece firinda 25 dk pisiriyoruz. Kek firindayken derin bir tencerede 3su bardagi toz sekeri karamel yapar gibi eritiyoruz sonra 4bardak su ekleyip kaynatıyoruz. Fırından çıkan keki ikiye ayırıyoruz, şerbetle ıslattığımız tabanın üstüne  3 bardak süt, 3 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı nişasta ve bir limon kabuğu rendesini ocakta karıştırarak yaptığımız muhallebiyi yayıyoruz. Üst keki de şerbetle ıslatıp muhallebinin üstüne kapatıyoruz ve buzdolabında iyice soğumasını bekliyoruz. tatlımızı servis ederken Hindistan cevizi ile süslemenizi tavsiye ederim. Afiyetolsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder