21 Mart 2013 Perşembe

LAZANYA [ ama ev lazanyası :) ]



Kırılmış hazır lazanyalarla savaşmaktansa kendim açarım daha iyi diyerek kendimi mutfakta bulduğum bir tarif daha :) Nette araştırırken içine ıspanaktan garnitüre kadar her türlü harcın konulduğunu farkettim, ben kıymayı tercih ettim, tavsiye ederim.
Hamuru için:
2 Yumurta
1 çay bardağı süt 
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
ele yapışmayacak bir hamur elde edebilecek kadar un
Beşamel Sos için:
2 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un

Unu kavurduktan sonra sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz. ocaktan aldıktan sonra tereyağ ilave edip mikserle pürüzsüz hale getirene kadar çırpıyoruz.

İç harcı içinde 2 orta boy soğanla 250-300 gr kıyma kavrulur.İsteğe göre baharatlarla tatlandırılır. 
Ayrıca üstüne serpmek için bir miktarda kaşar peynire ihtiyacımız olacak :)
Hamuru yoğurup 20-30 dakika kadar dinlendirdikten sonra, bir yufka büyüklüğünde ama yufkadan daha kalın hamurlar açıyoruz. Bu hamurları ortalama olarak dikdörtgen şeklindeki bir milföy hamur  boyutlarında parçalara ayırıyoruz.Tüm hamurumuzu bu şekilde açtıktan sonra bir tencerede su kaynatıyoruz [içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atmayı unutmadan :)]
 kaynayan suya açtığımız hamurları sırayla atıyoruz maksimum bir dakika kadar suda kaynamasına müsade edip hemen almamız gerekiyor çünkü fazla haşlanırsa yapış yapış oluyor:) Lazanyayı daha sonra fırına verebileceğimiz bir borcama hazırlıyoruz. Haşladığımız hamurları borcamın tabanına açıkta yer kalmayacak şekilde dizdikten sonra bir sıra kıyma üstüne de bir sıra beşamel sos döküyoruz bunların üstüne tekrar bir sıra hamur kapatıyoruz sonra tekrar kıyma tekrar beşamel sos...Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar tekrarlıyoruz.En üstüne koyduğumuz son kat hamurun üst kısmı kuruyup pembeleşinceye kadar 180 derece fırına veriyoruz.Pembeleştikten sonra çıkarıp bolca rendelenmiş kaşar peynirle lazanyamızın üst kısmını kapatıyoruz.Kaşar peynir eridikten sonra fırından aldığımız lazanya sunuma hazır :) Afiyetolsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder