- 350-400 gr kadayıf (ince kırpılmış olması gerekiyor, aldığınız yerde yaptırabilirsiniz eğer imkanınız yoksa kadayıfı bir gece buzlukta beklettin çıkardıktan sonra çok rahat ufalanabiliyor.)
- 1 su bardağı şeker
- 5 bardak süt
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu krema(200 gr.)
- 1 paket vanilya
Bir tavada ufalanmış kadayıflar toz şeker de eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kadayıfın yarısı tatlının yapılacağı borcamın tabanına yayılır.Üstüne muhallebi dökülür.Kalan kadayıfta üst kısma kaplanır ve tamamıyla soğuması için tatlı dolapta bir gece bekletilir. Afiyetolsunnnn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder