27 Mart 2013 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıfla maceram şerbetli tatlı yapmasam ama ne yapsam sorusuyla başladı , sonra internetde gezinirken bu tarifi buldum,denedim,bayıldım,tavsiye ederim :) Bu tarif için gerekli malzemeler:

  • 350-400 gr kadayıf (ince kırpılmış olması gerekiyor, aldığınız yerde yaptırabilirsiniz eğer imkanınız yoksa kadayıfı bir gece buzlukta beklettin çıkardıktan sonra çok rahat ufalanabiliyor.)
  • 1 su bardağı şeker
Kreması için:

  • 5 bardak süt
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema(200 gr.)
  • 1 paket vanilya
Krema hariç diğer malzemeler ocakta muhallebi haline getirildikten sonra , krema ve bir yemek kaşığı kadar margarin muhallebiye eklenir ve miikserle 3-5 dk kadar çırpılır. 

Bir tavada ufalanmış kadayıflar toz şeker de eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kadayıfın yarısı  tatlının yapılacağı borcamın tabanına yayılır.Üstüne muhallebi dökülür.Kalan kadayıfta üst kısma kaplanır ve tamamıyla soğuması için tatlı dolapta bir gece bekletilir. Afiyetolsunnnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder