8 Ocak 2013 Salı

Oraletli Pasta

   Annemin çocukluğumdan beri yaptığı turuncu pasta blogumda olmazsa olur mu hiç  :)  oraleti içmekten çok pasta yapıp yemeyi tercih etmemize sebep olan canım anneme teşekkürler :) Bu pastayı yapmak için 4 bardak suyu bir tencereye alıyoruz.İçine 3 yemek kaşığı toz şeker,3 yemek kaşığı nişasta ve 3 yemek kaşığı potakallı oralet ekliyoruz ve ocakta muhallebi gibi pişiriyoruz. Sonra dikdörtgen borcama bir sıra petibör bisküvi diziyoruz üstünü oraletle kapatıyoruz sonra araya kivi ya da muz tercihinize göre bir sıra meyve diziyoruz üstüne tekrar oralet döküyoruz , sonra bisküvi sonra oralet kat kat borcamımızı doldurduktan sonra dolapta bir gece beklettikten sonra afiyetle servis yapıyorsunuz :)
   Ellerinize sağlık şimdiden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder