28 Haziran 2012 Perşembe

Nadire Teyze Tatlısı

Selammmm :) Gezdim geldim ve  bu sıcacık yaz gününde kendimi,yeni tarfilerimle serin mutfağımda buldum :) Keyifle yaptım, heyecanla fırından çıkmasını bekledim, tadına baktım, baktırdım ve onay alınca hemen paylaşmaya karar verdim . Bu gördüğünüz fotografa anlam verememiş olabilirsiniz ama şimdi hayal gücünüzü devreye sokmanızı rica ediyorum.İncecik baklava yufkasının arasında fındık, tahin ve şekerli nefis bir karışım,çıtır çıtır yufkalar ve enfes tahin lezzeti, kesinlikle yapmanızı önerebileceğim çok hızlı yapilabilen bir tatlı.Bunun için evinizde 1.5 su bardağı kadar tahin, 2 bardağa yakın dövülmüş ceviz yada fındık, 1.5 bardak toz şeker vede marketlerde hazır olarak satılan baklavalık yufkalardan olması yeterli. Benim aldığım pakette 28 adet yufka vardı marka marka değişirmi bilemiyorum ama 28 yufka üzerinden hesaplarsa bu resimde gördüğünüz boyutlardaki tatlıdan tam 70 adet elde edebilirsiniz . Yada benim gibi yufkanın bir kısmını beklemeye ayırabilirsiiz :)
 İlk olarak bir tavada 50 gr kadar margarini ertimeniz gerekiyor. baklavalık yufkalardan bir adet alıp üstüne heryerine gelicek şekilde erimiş margarini sürüyoruz üzerine 2. kat yufkayı kapatıyoruz ve tahin fındık şekeri karışırarak elde ettiğimiz harctan  ne az ne çok yufkanın heryerine gelecek şekilde sürüyoruz . 2-3 parmak eninde yufkamızı katlıyoruz ve istediğimiz boyutlarda kesiyoruz. ben iki adedini üst üste koyarak sardığım bir ruloyu 5 e bölerek 5 adet tatlı elde ettim .Üstüne erittiğin,z margarinden hafifçe sürerek tepsiye dizdiğiniz tatlıları  kızarana kadar 170 derece fırında bekletin. Çıktıklarında servis yapmaya hazır olacaklar:) Afiyetolsunnnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder