2 Nisan 2012 Pazartesi

Süpriz Yerli Kek :)

Hindistan cevizi sevenler için çok keyifli çay saati keki :) Herkese tavsiye edebileceğim, hem şık görüntüsü, hem lezzetiyle emeğinizin karşılığını alabileceğiniz nefis bir kek.
Malzemeler:
3 Yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu(yoksa 1 bardak süt)
1 çaybardağı sıvıyağ
1'er paket kabartma tozu ve vanilya

Bu malzemeleri mikser yardımıyla önce şeker ve yumurta daha sonra hepsini karıştırın ve 175 derece fırında 30 dakika süreyle pişirin.Keki fırından alıp ılımaya bırakın ve derin bir kapta  2 su bardağı süt,3 yemek kaşığı taz şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu karıştırın.Keki çok soğutmadan ılık kıvamdayken dilimleyin.Her dilimi bu hazırladığınız kakaolu süte batırın sonra açık yeri kalmayacak şekilde iyice hindistan cevizine bulayın.Bütün dilimlere bu işlemi tekrarlayın bu arada kekinizi çok soğumaması gerek çünkü kek ılıkken batırdığınız kakaoulu süt karışımını çekiyor ve çok yumuşak nefis dilimleriniz oluyor :) Afiyetolsunnn


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder