10 Ekim 2012 Çarşamba

Benekli Pasta

   Bayram boyunca kardeşimin yapmamı istediği bu şirin pastayı nihayet bugün yapabildim :) Yaparken de sunarken de çok keyif aldığım tariflerimin başında gelen benekli pasta bundan yaklaşık 7 yıl önce bir pasta dergisinde karşıma çıkmıştı ve o gün bu gündür mutfağımızda yeri var :)   

Malzemeler : 
Benekler için :
  • 25 gr (yaklaşık 1 yemek kaşığı) margarin
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı un
  • Hamur kıvamına getirecek kadar ılık su
Kek için :
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı kaynar su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 tatlı kaşığı kahve (tercihe göre ister türk kahvesi , ister neskafe ya da kakao olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 10-12 adet petibör bisküvi
    İlk olarak benekler için verilen malzemeyi küçük bir kasede karıştırarak oyun hamuru kıvamında bir hamur elde edttim. Yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak borcam ya da tepsinin tabanına folyo serip üzerini hafifçe yağladıktan sonra hamurdan ufak toplar yaparak tabanı kapladım ve buzdolabında beklemeye aldın ( toplar leblebi büyüklüğünde olmalı ). Ayrı bir yerde kek malzemelerinden yumurta ve şekeri çırpıp daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave ettim . Elde ettiğim bu karışımını dolapta beklettiğim beneklerin üzerine eşit kalınlıkta döküp 170 derecedeki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirdim. İç harcı için verilen malzemeleri ( margarin dışında  ) ocakta karıştırarak muhallebi haline getirdim . fırından çıkardığım kekimi pastayı şekillendirmek istediğim tencere tarzındaki borcam kabımın içerisine yerleştirdim ( kenarlarından ufak üçgen parçalar keserseniz daha kolay bir şekilde kabın tabanını ve yan duvarlarını kekle kapatabilirsiniz).Ortada kalan boşluğa pudingin yarısını koydum araya bisküvileri kırdım kalan pudingide üzerine kapattım ve buzdolabında yaklaşık 4 saat beklettikten sonra pasta tabağıma pastayı ters çevirdim ve afiyetle yemek üzere servis yaptım :)

2 yorum:

  1. Ben Hülya ablan.Canım nefis bir pasta yapmışsın.Tadını bilmem ama görünüşü çok estetik.Nede olsa bir resim öğretmeni olarak görselliği de ele almam gerek.Tadı da senin kadar tatlı olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Çok naziksin,çok teşekkür ederim Hülya Abla :) Tadını bilmekte mümkün aslında değil mi:) hele de önümüzde kooocaman 6 günlük bayram tatili varken,bayramı Bursa'da geçirmek bize de şahane bir bayram yaşatmak istersiniz belki diye düşünüyorum;)Öpüyorum...

    YanıtlaSil