22 Ekim 2013 Salı

Kaşarlı Patatesli Börek

Haşlanmış patatesin içine kaşar rendeleyip bir miktar karabiber ve bir miktar pul biber ekleyerek elde edebileceğimiz pratik bir harç ve enfes bir börek...
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün D şeklinde elimizde kalan tek yarısının uzun kenarına harctan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve 2-3 parmak uzunluğunda dilimliyoruz. Bu börekte püf noktası böreklerinizi fırına vereceğiniz tepsiye birbirine yapışık biçimde koymak. Eğer aralarında mesafe bırakırsanız kaşar peynirin etkisiyle iç harcınız piştikçe yayılacaktır.Böreği fırına vermeden önce üstüne yumurta sürüp susam ya da çörek otu koymayı unutmayın:)

Afiyetolsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder