18 Temmuz 2013 Perşembe

ŞARLOT PASTA


Gösterişli bir pasta yapasım gelmiş benim :) olur ya sizinde içinizden gelir ama ne yapsam sorusuyla karşı karşıya kalırsanız, fikir olabilir mi size bu pastam :)
 Bu pastam için malzemeler :
KEK:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 kahve fincanı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI:
4 Su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket toz krem şanti

ve bu malzemelere ek olarak petibör bisküvi ve rulo kısmın içi için çilek sos veya marketlerde satılan çilekli pelte kullanıyoruz. 
İlk olarak rulo pasta için  yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra diğer tüm malzemeyi de karıştırıyoruz ve düz bir fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra ince bir tabaka halinde hamurumuzu yayıyoruz. 170 derece de 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte rulo yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra rulomuzu açıp içine, paket üstündeki tarifine göre hazırladığımız  çilek sosu yayıyoruz ruloyu güzelce sardıktan sonra dolapta iyice soğumasını bekliyoruz.
iç kısmı için süt,un ve şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Ocağı kapattıktan sonra margarin ve toz krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpıyoruz. 
Dolapta iyice soğuyan(mümkünse 3-4 saat beklemeli)rulo pastayı alıp 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Dilimleri pasta kalıbının tabanına dip dibe diziyoruz. Üstüne yaptığımız muhallebinin yarısını döküyoruz. araya petibör bisküvilerden bir ince sıra diziyoruz. Kalan muhallebiyi de döküp üstünü tekrar bisküviyle örttükten sonra pastamızı dolapta bir gece bekletiyoruz. 
Dolaptan çıkardığımız pastayı servis tabağına çevirdikten sonra afiyetle yiyoruz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder