23 Eylül 2012 Pazar

Kızarmış Dondurma


Hep merak etmişimdir kızarmış dondurma nasıl olur, nasıl kızartılır ve çok denemek istememe rağmen hiç tatma fırsatım olmamıştı. Demekki kısmet ablamın elinden yemekmiş :)
   Ablamın kırk yılda bir mutfağa girme ama kırk yıl unutulmayacak bir lezzet çıkarma geleneğinin bir sonucu olarak bu nefis dondurmalarla tanıştım, ablam ellerine sağlık :)

Dış çeperinde mısır gevreği, galeta unu,fındık karışımı var, en az iki kez dondurma toplarını bu karışıma bulayıp buzlukta 24 saat bekletmek gerekiyor. Daha sonra kızgın yağa batırıp çıkarılarak kızartılan bu kızarmış dondurmayı henüz kendim yapmayı denemedim ama ablam yaparken baya izledim :) kendim denediğimde ayrıntılı tarif paylaşmaya söz veriyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder