15 Mayıs 2012 Salı

İncirli Karamel Tatlı

Kuru incir sevmem diyenler bu tarifime önyargılı davranmayın lütfen :) Şerbette beklemiş ve artık ıslak(!) olan incirler pudingle birlikte o kadar lezzetli oluyor ki mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Bu keyifli tatlıyı yapmak için bir borcam kullanacağız , aynı boydan iki adet borcamınız varsa şanslısınız eğer yoksa arada bi posta bulaşık yıkamanız icap edecek bu aşamada bana söylenmezseniz sevinirim ;) Ben tek borcam kullanılıyormuş gibi anlatmayı tercih ettim.Önce malzemeleri sayacağım sonra  tatlımın yapımınıda ayrıntılarıyla anlatacağım .
Malzemelerrrrr...
Kek için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

Muhallebi için:
4 bardak süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı  un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

ve 5-6 adet kuru incir

İlk olarak borcamımızın tabanını folyoyla kaplıyoruz çünkü kekin parçalanmadan çıkması gerek ve borcamın yeniden kullanıma hazır olması gerek :) Kek malzemelerini çırptıktan sonra borcama yayıp 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, kabarmasına gerek yok ince bir keke ihtiyacımız var panik olmayın yani :) Daha sonra fırından çıkardığımız keki ayrı bir tepsiye çeviriyoruz borcamı emizleyip kenara alıyoruz :)kenin folyosuyla beraber üstünü kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kek pişerken tarife göre şerbet kaynatıyoruz ,Şerbetin karamel tadında olması için öncelikle 1 bardak şekeri ocakta karıştırarak eritip üzerine 2 bardak suyu katmanızı daha sonra 1 bardak daha toz şekeri katarak karıştırarak kaynatmanızı tavsiye ederim.Altını kapattıktan sonra içine 5-6 adet kuru inciri herbirini 4 parçaya bölerek atıyoruz.Mümkünse şerbetin altını kapatır kapatmaz incirleri içine atın ki biraz yumuşasınlar .4-5 dk incirler şerbette bekledikten sonra, keki pişirmekte kullandığımız borcamın tabanını serayla kaplıyoruz.Çünkü tatlımızı dolapta beklettikten sonra ters çevircez sera bu işi kolaylaştırıyor. Kapladığımız bborcamın  tabanına şerbette bekleyen incirleri delikli kaşıkla süzerek alıyoruz ve yayıyoruz. Daha sonra tarife göre muhallebiyi KREM ŞANTİ HARİÇ ocakta karıştırarak yapıp, ocağktan alınca krem şantiyi katarak mikserliyoruz ve borcamdaki incirlerin üzerine döküyoruz. Kenarda bekleyen kekimizi folyosundan sıyırıp bu muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz biraz bastırarak muhallebinin kenarlardan keki sarmasını sağlıyoruz. Kekin üzerine incirleri içinden aldığımız şerbeti döküyoruz en az iki saat mümkünse bir gece dolapta beklettiğimiz tatlımızı servis tabağına ters çeviriyoruz ve afiyetle yiyoruz:)
Aman bu iş çok uzun çok meşakatli diyenleri duyar gibiyim ama garanti veriyorum emeğinizin karşılığını alabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder