12 Aralık 2011 Pazartesi

Etli Sebzeli Fırında Makarna

   Bu sefer de spagetti makarnayı nasıl servis yapmalıyım diye düşünürken ortaya çıkan börek kıvamında son derece doyurucu bir tarifle burdayım.
   Spagetti makarnaları kırmadan haşlayarak herzaman yaptığımız normal bir tencere makarnayı hazırlayalım.
   2 adet patlıcan ve 4-5 adet çarliston biberi küp şeklinde doğrayarak yağda kızartalım.  
  Bir kenarda 2 yemek kaşığı kadar unu 1 yemek kaşığı tereyağda kavuralım 1.5 su bardağı süt ve bir miktar karabiber ekleyerek sıvı kıvamlı bir miktar beşamel sos elde edelim.
 300-400 gr kadar kıymayı 2 orta boy soğan bir miktar salça ile kavurarak kıymamızıda hazırlayalım.
  Ve son aşama tüm bu yaptıklarımızı birleştirmek :) Dikdörtgen ya da kare borcamımızın en altına ince bir tabaka beşamel sos yayalım. Makarnamızın yarısını borcamın  altını tamamen kapatcak şekilde yerleştirelim. Kızarttığımız biber ve patlıcanları araya koyalım üstüne kıymanın tamamını yayalım . Beşamel sostan bir miktar daha kıymanın üzerine dökelim. Kalan makarnaları tamamen kıymayı beşameli göstermeyecek şekilde yerleştirelim. Üzerine tekrar bir son kat beşamel sos yayalım  bir miktar kaşar peyniri rendeleyelim tamemen üstünü kaşa peynirlede kapattıktan sonra 170 derecedeki fırında 20 dk kadar üzerinin kızarmasını sağlayalım. Ve afiyetle yiyelimmm :):):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder