Alaçatı 'dan geldiğimden beri çeşitli versiyonlarıyla denediğim damla sakızlı tariflerime bir yenisini daha ekledim . Az eklersen yokmuş gibi çok eklersen yanmış gibi tat bırakan damla sakızını nihayetinde kıvamında kullanabilmiş olmanın haklı gurunu yaşıyorum :) Bu tarifimde ;
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- kulak memesi yumuşaklığında hamur oluncaya kadar un
kullandım . Tamamen keyfinize göre şekil verebilceğiniz bu hamurdan bol miktarda kurabiye elde edebilirsiniz yani emeğin karşılığı gayet gözü doyurucu oluyor : )Fırından çıkarında üstüne dekor şekeri ya da pudra şekeri serperek servis yaptım ve afiyetle yedimmm :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder