9 Eylül 2011 Cuma

Damla Sakızlı Kurabiye

Alaçatı 'dan geldiğimden beri çeşitli versiyonlarıyla denediğim damla sakızlı tariflerime bir yenisini daha ekledim . Az eklersen yokmuş gibi çok eklersen yanmış gibi tat bırakan damla sakızını nihayetinde kıvamında kullanabilmiş olmanın haklı gurunu yaşıyorum :)  Bu tarifimde ;
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • kulak memesi yumuşaklığında hamur oluncaya kadar un
 kullandım .  Tamamen keyfinize göre şekil verebilceğiniz bu hamurdan bol miktarda kurabiye elde edebilirsiniz yani emeğin karşılığı gayet gözü doyurucu oluyor : )Fırından çıkarında üstüne dekor şekeri ya da pudra şekeri serperek servis yaptım ve afiyetle yedimmm :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder