14 Ağustos 2011 Pazar

Milföy Şöbiyet

Milföy hamurundan sadece börek olmazmış artık bende onaylıyorum bu bilgiyi :) İlk kez denedim ve tattırdığım herkesten tam puan aldı şöbiyetlerim . Bu tatlı için ihtiyacımız olan malzemeler :
  • 10 adet milföy hamuru
  •  2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker (istege göre )
  • ceviz yada fındık
  • 2 yemek kaşıgı kadar tereyağ
  •  ŞERBET İÇİN:
  • 2 bardak su
  • 2 bardak toz şeker


 Süt , irmik ve şekeri ocakta kaynatarak muhallebi kıvamında bir karışım elde ettim . Bu muhallebiye şeker katmadan da yapabilirdim fakat tatlı olmasını istediğim için ben katmayı tercih ettim. daha sonra milföylerin tek köşesine yaptığım muhallebiden bir kaşık koydum üzerine cevizde ekleyip üçgen şeklinde kapattım. Daha öncedende söylediğim gibi ben bu tatlıyı ilk kez yaptım diğer bloglardan baktığımda bir kare milföyü 4 e bölüp yapanlar olduğunuda gördüm ama ben o kadar küçük tercih etmediğim için bir kareyi bir tatlı için kullandım. Yani bu tatlımın boyutlarınada yaparken karar verebilirsiniz :)Hazırladığım bu üçgen tatlılarımı bir fırın tepsisine dizdim üzerlerine tereyağını eritip döktüm ve 180 derecedeki fırına verip  pembeleşinceye kadar bekledim. Çıktıklarında katkat çok iştah kabartıcı görünen şöbiyetlerimin ılımasını bekledim ve ılık şöbiyetleri ılık şerbetle buluşturdum.


                                                                                            AFİYETOLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder