20 Ekim 2011 Perşembe

Un Helvası

Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerin başında gelen un helvasınını bu seferde canım teyzemin taa Ordu'dan gönderdiği fındık unuyla yaptım . Bu  helva için ;
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tercihe göre katılmayabilir.)
  • 2 subardağı normal un
  • 1 su bardağı fındık unu
kullandım.Tabiki fındık tadı istemiyorsanız normal unla ölçüyü tamamlayabilir  'fındık ununu nerden bulurum ' diyorsanızda bana ulaşabilirsiniz :) Bu malzemeleri uzuuuun bir süre ocakta kısık ateşte  kavurdum , unun rengi koyulaşıp  kaşığın altında kıyır kıyır olmaya başlayınca kıvama gelmiş demektir :) Ayrı bir kenarda 3 bardak suda 2 bardak toz şekeri karıştırarak erittim.Ben annemden şerbeti kaynatmadan  helva yapmayı öğrendim  birçok tarifte kaynatıldığınıda biliyorum ama benim tarifim de bu :) Ocaktaki kavrulmuş una bu şerbeti döktüm ve ocak yine kısık olarak açıkken karıştırarak şerbeti çektirdim. Daha sonra ocağıda tencerenin kapağını kapatıp helvanın 10-15 dk kendini çekmesini bekledim.  2 kaşık yardımıyla şekil verdiğim helvalarım servise hazırrrr... Afiyetolsunnn...
Bugün 24 Mayıs 2012 -Regaip Kandili, bende gelenekleri bozmamalıyım diye düşündüm ve un helvası yaptım , farklı başlık açmak istemedim ama fotoğraflamadanda duramadım :) Herkese hayırlı kandiller ...

2 yorum: