Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerin başında gelen un helvasınını bu seferde canım teyzemin taa Ordu'dan gönderdiği fındık unuyla yaptım . Bu helva için ;
- 1 paket margarin
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tercihe göre katılmayabilir.)
- 2 subardağı normal un
- 1 su bardağı fındık unu
kullandım.Tabiki fındık tadı istemiyorsanız normal unla ölçüyü tamamlayabilir 'fındık ununu nerden bulurum ' diyorsanızda bana ulaşabilirsiniz :) Bu malzemeleri uzuuuun bir süre ocakta kısık ateşte kavurdum , unun rengi koyulaşıp kaşığın altında kıyır kıyır olmaya başlayınca kıvama gelmiş demektir :) Ayrı bir kenarda 3 bardak suda 2 bardak toz şekeri karıştırarak erittim.Ben annemden şerbeti kaynatmadan helva yapmayı öğrendim birçok tarifte kaynatıldığınıda biliyorum ama benim tarifim de bu :) Ocaktaki kavrulmuş una bu şerbeti döktüm ve ocak yine kısık olarak açıkken karıştırarak şerbeti çektirdim. Daha sonra ocağıda tencerenin kapağını kapatıp helvanın 10-15 dk kendini çekmesini bekledim. 2 kaşık yardımıyla şekil verdiğim helvalarım servise hazırrrr... Afiyetolsunnn...
Bugün 24 Mayıs 2012 -Regaip Kandili, bende gelenekleri bozmamalıyım diye düşündüm ve un helvası yaptım , farklı başlık açmak istemedim ama fotoğraflamadanda duramadım :) Herkese hayırlı kandiller ...
sen böyle şeyler yazıp koy, ben ilk feribotla geliyorum :)
YanıtlaSilbeklerim :)
YanıtlaSil