19 Aralık 2011 Pazartesi

Ispanaklı Gül Böreği

 Böreğin tadı iç harcını bol soğanla kavurmaktır bu bana annem ve ananemden gelen bi damak alışkanlığı belki de . Biçok yerde ıspanağı haşlamadan çiğden börek içi yapıldığını biliyorum ama benim tarifim daha doğrusu benim evimde ben doğdugumdan beri yediğim ıspanaklı börek tarifi biraz farklı :)
   Ispanakları haşlayıp suyunu iyice sıktıktan sonra bol soğan bir miktar kıyma ve hafif baharatla yağda  kavuruyorum   
ve bence çiğ ıspanakla yapılandan daha lezzetli bir iç harcı oluyo böyle yapmanızı tavsiye ederim..Bir yufkayı dört parçaya böldüm 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık kadar sıvı yağı bir kasede çatalla çırptım ve yufkanın yüzeyine bu karışımı fırça yardımıyla dağıttım .Yuvarlak kenarlara iç harcımdan bir miktar koyduktan sonra her parçayı kendi içinde rulo haline getirdim ve tek ucunun etrafında bu rolumu çevirerek gül şeklinde şahane böreğimi elde ettimmmm...Tüm yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine bir yumurta sarısını sürdüm ve 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirdim. Herkese tavisye edebileceğim süper lezzetli bir börek ... Afiyetolsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder