20 Aralık 2011 Salı

Fırında Kremalı Patates

 Bekar yemeğimi desem , öğrenci yemeği mi desem yoksa ennfes et menülerinde süper bir garnitür mü desem ben bu tarifi nasıl anlatsam bilemedim ki...
3 orta boy patatesi cips şeklinde doğradıktan sonra birazcık tuz birazcık karabiberle harmanlayıp yağlanmış fırın tepsisi veya da borcama dizin üzerine marketten aldığınız bir kutu kremayı dökün ( heryerine yaymaya çalışmanıza gerek yok çünkü fırına girdiği andan itibaren sıcaklığın etkisiyle tamamen yayılacaktır.) 180 derecede ki fırında 40 dakika pişirin . Sonra bir miktar kaşar rendeleyin patateslerin üstüne yayın 5 dakika daha fırınladıktan sonra çıkarın ve biraz ılıdıktan sonra servis yapın. Çok lezzetli çok pratik çok doyurucu bir yemeğiniz oldu :) Afiyetolsunnn ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder