15 Ekim 2012 Pazartesi

Halka Tatlısı

  Şerbetli tatlıları biraz ihmal ettiğimi farkettim, ne yapsam ne yapsam derken halka tatlısını denemeye karar verdim. Biraz tombik oldu benim halkalar ama lezzeti konusunda şüpheniz olmasın :) Hamuru için malzemeler:
  • 1 bardak un
  • 1 bardak irmik
  • 1/2 bardak süt 
  • 1/2 bardak yoğurt
  • 2 yumurta 
  • 1er paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için :

  • 2 bardak su 
  • 2 bardak şeker 
  • 3-4 damla limon 
ve kızartmak için derin bir kap ve yeterince sıvıyağ :) Hamuru tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayın. Daha sonra krema sıkacağına büyük yıldız duy takın ve kızgın yağa hamurdan halkalar sıkın. Çok kısa sürede kabarıp kızardığı için başından ayrılamamanızı tavsiye ederim. Yağdan alır almaz ılık şerbete attığınız halkaları her yeri şerbetlendikten sonra çok bekletmeden servis tabağına çıkarın. Eğer dışı çıtır istiyorsanız şerbet aşamasını çok kısa tutmanız gerekiyor ama yumuşak isterseniz şerbette bekletebilirsiniz. Afiyetolsunnnn....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder