- 1 bardak un
- 1 bardak irmik
- 1/2 bardak süt
- 1/2 bardak yoğurt
- 2 yumurta
- 1er paket kabartma tozu ve vanilya
- 2 bardak su
- 2 bardak şeker
- 3-4 damla limon
ve kızartmak için derin bir kap ve yeterince sıvıyağ :) Hamuru tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayın. Daha sonra krema sıkacağına büyük yıldız duy takın ve kızgın yağa hamurdan halkalar sıkın. Çok kısa sürede kabarıp kızardığı için başından ayrılamamanızı tavsiye ederim. Yağdan alır almaz ılık şerbete attığınız halkaları her yeri şerbetlendikten sonra çok bekletmeden servis tabağına çıkarın. Eğer dışı çıtır istiyorsanız şerbet aşamasını çok kısa tutmanız gerekiyor ama yumuşak isterseniz şerbette bekletebilirsiniz. Afiyetolsunnnn....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder