Bulgurlu börek mi olur dediğinizi duyar gibiyim :) Amaaa önyargılı olmayın bu kolay böreği deneyin derim .İncecik doğranmış 3 orta boy soğanla kavurduğunuz 300-400 gr kıymaya ocaktan indirdikten sonra 1.5 çorba kasesi kadar ince bulguru ekleyin,iyice karıştırın , kapağını kapatın ve yarım saat kadar bekletin . Kıymanın yağı salçası bulgurları iyice ıslatınca börek içiniz hazır demektir:)
Bu harçla 5 adet yufka , her yufkadan 4 adet börek çıkıyor. Yani 20 adet böreğimiz olcak bu ölçüyle daha fazla veya daha az isterseniz harcıda bu oranda azaltıp çoğaltabilin diye bu sayılarla karıştırdım aklınızı :) Bir yufkayı böreği sarcağınız masaya yayın . Bir kasede bir adet yumurtayla bir çay bardağı suyu çırpın. Bu karışımdan yufkanın tek yarısına sürün ve diğer yarısını üstüne kapatın yani bir yarım daire elde edin çünkü böreklerimiz iki kat yufkayla sarılıyor.Bu yarım daireyi sigara böreği için böldüğünüz şekilde üçgen olarak 4 eş parçaya ayırın .Her parçanın için 1 tepeleme yemek kaşığı iç harcından koyun ve tombul bir sigara böreği sarar gibi böreğinizi sarın. Bu şekilde 20 adet böreği hazırladıktan sonra bir tabakta 2 adet yumurta çırpın bir başka tabakta da galeta unu haızrlayın. Önce yumurtaya batırdığınız böreği sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda heryeri aynı altın rengine gelinceye kadar kızartın . Sıcacık servis yaptığınız böreklerini afiyetle tüketinnn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder