15 Aralık 2011 Perşembe

Pamucuk Poğaça :)

      Bi poğaça yapsam yumuşacık pamuk gibi olsa , neden benim poğaçalarım yumuşak olmuyo isyanlarımın sonucunda ,deneme yanılma yöntemiyle bikaç tarif eskittikten sonra doğru yolu bulduğuma inandığım gün bugündür :) Son derece lezzetli son derece yumuşak tam bir pamuk poğaça ...
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kuru maya
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelecek kadar un
  • 1 yumurta (üstüne sürmek için )
     Bu malzemeleri (un hariç) iyice karıştırdıktan sonra un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım ve hamuru en az 1 saat bekletelim. Sonra şekil verdiğiniz poğaçaları üstlerine yumurta sürmeden 20 dk daha bekletelim .Daha sonra bir yumurta  sarısına bir çaykaşığı kadar sıvıyağ damlatıp (parlak poğaçalarımız olsun diye )poğaçaların üstlerine sürelim ve 180 derecede fırında 20 dk pişirelim. Fırından çıkardığımız poğaçaların üstüne kapatarak ılımasını bekleyelim ve servis yapıp afiyetle yiyelimmmm :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder