Spagetti makarnaları kırmadan haşlayarak herzaman yaptığımız normal bir tencere makarnayı hazırlayalım.
2 adet patlıcan ve 4-5 adet çarliston biberi küp şeklinde doğrayarak yağda kızartalım.

300-400 gr kadar kıymayı 2 orta boy soğan bir miktar salça ile kavurarak kıymamızıda hazırlayalım.
Ve son aşama tüm bu yaptıklarımızı birleştirmek :) Dikdörtgen ya da kare borcamımızın en altına ince bir tabaka beşamel sos yayalım. Makarnamızın yarısını borcamın altını tamamen kapatcak şekilde yerleştirelim. Kızarttığımız biber ve patlıcanları araya koyalım üstüne kıymanın tamamını yayalım . Beşamel sostan bir miktar daha kıymanın üzerine dökelim. Kalan makarnaları tamamen kıymayı beşameli göstermeyecek şekilde yerleştirelim. Üzerine tekrar bir son kat beşamel sos yayalım bir miktar kaşar peyniri rendeleyelim tamemen üstünü kaşa peynirlede kapattıktan sonra 170 derecedeki fırında 20 dk kadar üzerinin kızarmasını sağlayalım. Ve afiyetle yiyelimmm :):):)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder