19 Ağustos 2011 Cuma
Yağlama
Un, ılık su, yaş maya ve tuzu karıştırıp hamur ele yapışmayacak hale gelicek şekilde yoguruyoruz. Bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta soğan ve sivri biberi yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip iyice kavurunca rendelenmiş domatesi ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz ve son olarak 1 çay bardağı kadar su katıyoruz çünkü sulu bir karışım olması gerekiyor.
Mayasını alıp kabarmış olan hamuru minik bezelere bölüp yemek tabağı ebatlarında incecik yuvarlak şekilde açıyoruz. açtığımız yufkaları teflon tavada yasız olarak pişiriyoruz. pişirdiğimiz her yufkanın üstüne kıymalı karışımdan yayıyoruz. Bu işlemi üstüste tekrarlıyoruz ben 6 kat yaptım bence ideal oldu ama tabiki tercih sizin :) Pasta gibi kat kat görüntüsüyle gayet iştah açan yağlamayı yanına sarımsaklı yogurtla servis yapıyoruz ve afiyetler yiyoruzzz:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder